Wat doe JIJ bij WIJ?

‘Ik word elke dag verrast door collega’s én inwoners die met creatieve oplossingen komen.’

 

Hey Antoinet, wat doe jij bij WIJ?
Vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kunnen mensen ondersteuning krijgen om zelfstandig te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Als Wmo-consulent ondersteun ik inwoners van Groningen met een hulpvraag. De vragen zijn heel breed: van mensen die de badkamer boven weer willen bereiken tot mensen die op zoek zijn naar een zinvolle daginvulling. Samen met de inwoners kijk ik naar wat zij hierin zelf, met hun eigen netwerk, kunnen doen en of er voorzieningen in de buurt zijn waarvan ze gebruik kunnen maken. Is dit niet voldoende, dan kijken we wat de Wmo hierin kan betekenen.

Wat deed je voordat je bij WIJ aan de slag ging?
Ik ben afgestudeerd als sociaal-pedagogisch hulpverlener. Mijn interesse lag vooral in de volwassenpsychiatrie. Helaas lagen de banen niet voor het oprapen, waardoor ik niet direct in de zorg terechtkwam. Ik begon als bewonersconsulent voor mensen met aardbevingsschade. Leuk en divers werk: veel huisbezoeken, rapportages, gezonde discussies en leuke collega’s. Het nadeel was dat ik werkte waar ik woonde. Het was niet altijd fijn om cliënten met veel zorgen en frustratie tegen te komen in de supermarkt. Daarna heb ik nog twee jaar gewerkt met dak- en thuislozen in Groningen.

En hoe kwam je bij WIJ terecht?
Ik volgde een traineeship als Wmo-consulent en merkte dat ik met deze opleiding en dit werk op mijn plek zat. Het werk is divers; je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en je bent dienstverlenend. Mijn voormalig werkgever kon mij echter niet plaatsen in het Noorden en daarom eindigde mijn contract. Hierop ben ik gaan solliciteren als Wmo-consulent, onder andere bij WIJ Groningen. Het gesprek was erg leuk en positief. Ik had helaas nog te weinig Wmo-ervaring en daarom viel de keuze niet op mij. Maar binnen een halfuur na mijn afwijzing belde ik WIJ terug met de vraag of ik via een werkervaringsplek toch aan de slag kon gaan. Daarmee doe je onbetaald, gedurende een bepaalde periode, relevante werkervaring op om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hier stond de organisatie voor open, en zo begon ik vol enthousiasme bij het WIJ-team in Beijum. Toen er na een paar maanden een vacature vrijkwam, heb ik opnieuw gesolliciteerd en de baan gekregen. Mooi hoe dingen kunnen lopen!

Wat maakt dat je het naar je zin hebt bij WIJ Groningen?
Ik voelde me vanaf dag één ontzettend welkom. Ik zou er in principe maar voor drie maanden zijn, maar werd direct behandeld als volwaardig teamlid. Dat vond ik heel fijn. Met mijn Wmo-collega’s heb ik veel huisbezoeken opgepakt en ik mocht al snel gesprekken met inwoners voeren en verslagen maken. Dit vertrouwen motiveerde mij nóg meer om in korte tijd zoveel mogelijk te leren.

Word je weleens verrast in je werk?
Ik word elke dag wel verrast! Door de onderlinge betrokkenheid van collega’s, maar ook door inwoners. Sommige mensen zijn enorm creatief in het vinden van oplossingen. Dat vind ik heel inspirerend en neem ik dan ook weer mee naar een andere inwoner.

Wat maakt WIJ Groningen aantrekkelijk als werkgever?
De laagdrempeligheid in het contact. Zelf ben ik open en transparant, en ik vind het belangrijk dat mijn werkgever dat ook is. Bijvoorbeeld over mijn ontwikkeling of over zaken waar ik tegenaan loop, maar ook andersom. Ik zie het als een samenwerking.

Wil jij ook werken bij WIJ Groningen?
Bekijk hier onze vacatures

To top