Vraag & antwoord

Veel gestelde vragen

Dit verschilt per functie. Voor de meeste functies geldt dat wij na de briefselectie een aantal kandidaten uitnodigen voor een eerste gesprek. Als het eerste gesprek van beide kanten positief verloopt, volgt vaak een tweede gesprek. Na de twee gesprekken wordt een kandidaat gekozen die de vacature gaat invullen. Deze kandidaat maakt voorafgaand aan het arbeidsvoorwaardengesprek een Talenten Motivatie Analyse. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek worden de arbeidsvoorwaarden en de uitslag van de TMA uitgebreid toegelicht.

Een Talenten Motivatie Analyse (TMA) is een persoonlijkheidsmeting en een instrument dat drijfveren, talenten en daarmee motivatie en ontwikkelbaarheid meet. De drijfveren hebben een grote invloed op ons gedrag én onze ontwikkelingsmogelijkheden. De analyse bestaat uit verschillende online vragenlijsten en wordt via de mail naar je privé mailadres gestuurd om thuis in te vullen. Je kunt het niet ‘goed’ of ‘fout’ doen; wij zetten de TMA in kaart te brengen waar jouw krachten en ontwikkelingskansen liggen.

Voor meer informatie over TMA klik op: Talenten Analyse in 2023. (tma-methode.nl)

De vacature staat niet meer online omdat de uiterste sollicitatiedatum gepasseerd is. Je kunt een mail sturen naar solliciteren@wij.groningen.nl als je wilt weten of het nog mogelijk is om te solliciteren.

Dat kan zeker. Probeer wel rekening te houden met de gestelde eisen van de vacature. Mocht je in gesprek willen over je carrièrekansen bij WIJ Groningen, kun je een mail sturen naar: solliciteren@wij.groningen.nl. Onze talentscout neemt contact met je op!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden binnen WIJ en onderzoeken of jij en WIJ een match zijn? Stuur een mail naar solliciteren@wij.groningen.nl en onze talentscout neemt contact met je op.

Als jij in loondienst bent bij WIJ Groningen, val je onder de Cao Sociaal Werk. Je kunt actuele informatie en de salarisschalen vinden op: sociaalwerk-werkt.nl

Wij bieden een inspirerende werkomgeving waarbij je letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat.

Ontwikkeling en opleiding staan bij WIJ Groningen hoog in het vaandel! Zo wordt er bijvoorbeeld elke maand 1,5% van je bruto maandsalaris gereserveerd voor jouw loopbaanbudget. Dit budget helpt je om jezelf blijvend te ontwikkelen. Door een opleiding of cursus te volgen, vergroot je jouw kennis en vaardigheden. Wil je een opleiding volgen die noodzakelijk is voor jouw werkzaamheden bij WIJ Groningen? Dan biedt onze eigen WIJ academie talloze mogelijkheden voor training en bijscholing.

Het IKB is verder een budget voor jou als medewerker dat je flexibel en naar eigen wens kunt besteden; als verlof, als salaris of als een combinatie van deze twee. Bij WIJ Groningen betalen we het IKB tweemaal per jaar, in mei en in december. Wil je het IKB op een ander moment of maandelijks laten uitbetalen? Dat kan!

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem (via FiscFree) met fiscaal voordeel op aanschaf van o.a. een fiets, laptop, telefoon, tablet of fitnessabonnement. Via WIJ Groningen ben je automatisch aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PZFW).

Wanneer je begint bij WIJ Groningen, start je met een tweedaags welkomstprogramma, een interactieve bijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Wij willen namelijk dat jij je welkom voelt en dat je op een gedegen en ook leuke wijze wegwijs wordt gemaakt binnen onze organisatie. Na deze twee dagen heb je kennis gemaakt met een groot aantal van je nieuwe collega’s en ben je goed voorbereid op jouw tijd bij WIJ Groningen!

Zoek je een stageplaats voor je opleiding? Dan ben je bij WIJ Groningen aan het goede adres! We zijn een erkend leerbedrijf (SBB) en hebben contact met diverse mbo-, hbo-en wo opleidingen. Er zijn bij ons op jaarbasis zo’n 160 stagiairs actief, in zowel meewerkstages als afstudeerstages.

Jazeker! Overal bij WIJ Groningen zijn enthousiaste vrijwilligers actief. Vrijwilligers die onze inwoners in de buurten ondersteunen bij bijvoorbeeld activiteiten met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Je bent van harte welkom als nieuwe vrijwilliger! Voor vrijwilligerswerk heb je meestal geen speciale opleiding nodig. Wat telt is je enthousiasme en je persoonlijke inzet. Stuur een mail naar ons Vrijwilligers Coördinatie Team (VCT)  vct@wij.groningen.nl voor meer informatie!

Met jouw goedkeuring bewaren we jouw gegevens (max. 12 maanden conform de AVG-regels) in onze database voor toekomstige carrièremogelijkheden.

To top