Mogelijkheden

WERKEN BIJ WIJ GRONINGEN

WIJ Groningen is de organisatie van en voor Groningers. Dat merken we iedere dag, onder andere door de vele betrokken medewerkers. Professionals en vrijwilligers werken iedere dag samen om hun omgeving gezond en prettig leefbaar te maken. Ons motto is dat iedereen mee wil doen, mee kan doen; met elkaar, voor elkaar.

Bekijk alle vacatures

Vrijwilligerswerk

Overal bij WIJ Groningen zijn enthousiaste vrijwilligers actief. Vrijwilligers die buurtbewoners ondersteunen bij de inloop van een WIJ-team of aan de telefoon. Sommigen begeleiden activiteiten met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Anderen bieden op het administratieve vlak ondersteuning, zowel op locatie als bij bewoners thuis. Je bent van harte welkom als nieuwe collega! Voor vrijwilligerswerk heb je meestal geen speciale opleiding nodig. Wat telt is je enthousiasme en je persoonlijke inzet.

Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Stages

Zoek je een stageplaats in het kader van je opleiding? Dan ben je bij WIJ Groningen aan het goede adres! We zijn een erkend leerbedrijf (SBB) en hebben contact met diverse mbo-, hbo-en wo opleidingen. Er zijn bij ons op jaarbasis zo’n 160 stagiairs actief, in zowel meewerkstages als afstudeerstages.

Mogelijkheden voor stages

Participatiebanen

Zit je in de bijstand, en is betaald werk nog niet mogelijk? Dan kan een participatiebaan bij WIJ Groningen een eerste stap zijn om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. Je gaat samen met je collega’s aan het werk en je doet ervaring op, zonder je uitkering kwijt te raken.

Mogelijkheden voor participatiebanen

Werkervaringsplaatsen

Je hebt je opleiding afgerond en bent klaar om aan de slag te gaan, maar betaald werk in die richting heb je nog niet kunnen vinden. Dan kan een werkervaringsplaats een goede zet zijn, juist om je kansen op de reguliere arbeidsmarkt te verbeteren.

Mogelijkheden voor werkervaringsplaatsen

To top