Wat doe JIJ bij WIJ?

‘De inwoner die tegenover mij zit, is zoveel meer dan alleen een hulpvraag.’

 

Hey Quinty, wat doe jij bij WIJ?
Ik ondersteun inwoners bij sociaal juridische vraagstukken. En dan vooral op het gebied van armoede en financiën. Met name het thema armoede is een onderwerp waar ik me met hart en ziel voor inzet.

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Het laagdrempelige contact met inwoners vind ik enorm waardevol. Tijdens een gesprek leer ik graag de mens kennen, want de inwoner die tegenover mij zit, is zoveel meer dan alleen een hulpvraag over bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Ik merk dat mensen dit waarderen en daardoor meer durven te delen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een wildvreemde te vertellen dat je deze maand de huur niet kunt betalen. De gesprekken en contacten die ik heb, verrassen me elke dag weer. Ze maken mijn werk boeiend, ondanks dat de materie soms zwaar kan zijn.

Hoe kwam jij bij WIJ Groningen terecht?
Na het volgen van twee minors in mijn derde jaar Sociaal Juridische Dienstverlening, was ik nog zoekende. Wat wilde ik eigenlijk bereiken met deze studie? Het antwoord kwam toen ik een stageplek vond bij het WIJ-team in Selwerd. Hoewel ik aanvankelijk niet veel wist over WIJ Groningen, ontdekte ik al snel dat deze stage perfect bij me paste. Na mijn afstuderen in 2021 kreeg ik een baan aangeboden bij WIJ Groningen en zei hier met heel veel plezier ‘ja’ op.

Welk moment blijft je bij?
Ik heb laatst iemand kunnen helpen met het voldoen van de laatste kosten voor de uitvaart van zijn partner. Er speelde op dat moment heel veel, maar het niet kunnen betalen van de uitvaartkosten was voor hem de zwaarste mentale last. Het gevoel van falen tegenover zijn partner, het willen eren van haar laatste wens. Zo beschreef hij het. Toen dat was opgelost, durfde meneer weer naar de toekomst te kijken. In ieder geval zonder die last te moeten dragen.

Hoe zorg je ervoor dat je werk leuk blijft?
Door samen te werken met verschillende collega’s en onze partners. Ik sluit geregeld aan bij bewonersavonden of ga met een collega op huisbezoek. Daarnaast vind ik het belangrijk om te blijven leren. Binnen WIJ Groningen zijn daar veel mogelijkheden voor via de WIJ Academie. Zo heb ik laatst de training Veilig op huisgezoek gevolgd. Van zo’n leuke en leerzame training krijg ik energie!

Wat maakt WIJ Groningen voor jou aantrekkelijk als werkgever?
WIJ Groningen geeft je de ruimte om je te ontwikkelen. Ik kan hier aan mijn ambities werken. Ik ben zowel op professioneel als persoonlijk vlak enorm gegroeid.

Wat zou je een nieuwe collega willen meegeven?
Stap eens uit je comfortzone! Dat kan een flinke uitdaging zijn. Maar het levert je ook meer diepgang en werkplezier op. En wees niet bang om jezelf te zijn en jezelf te laten zien; je mag er zijn!

Wil jij ook werken bij WIJ Groningen?
Bekijk hier onze vacatures

To top