Vrijwilligers, we kunnen niet zonder

Overal bij WIJ Groningen zijn enthousiaste vrijwilligers actief. Vrijwilligers die buurtbewoners ondersteunen bij de inloop van een WIJ-team of aan de telefoon. Sommigen begeleiden activiteiten met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Anderen bieden op het administratieve vlak ondersteuning, zowel op locatie als bij bewoners thuis.

We hebben veel vrijwilligers, en we zijn blij met ze. Ze helpen bergen werk verzetten. En zij hebben het bij ons naar hun zin. Om het contact met mensen, om de collegialiteit en ook om de trainingen en cursussen die je bij ons kunt volgen. Je bent van harte welkom als nieuwe collega! Voor vrijwilligerswerk heb je meestal geen speciale opleiding nodig. Wat telt is je enthousiasme en je persoonlijke inzet.

Hoe werkt het?

Misschien heb je voor jezelf al een duidelijk idee wat voor vrijwilligerswerk je zou willen doen of je twijfelt nog wat je kunt doen. Om je te oriënteren kun je een kijkje nemen bij de vacatures voor vrijwilligers. Reageer je op een vacature, dan word je benaderd door iemand van ons Vrijwilligers Coördinatie Team (VCT), dat zijn de mensen die bij ons alles regelen rond vrijwilligerswerk.

Wil je eerst eens praten over wat je zou kunnen en wat je zou willen, neem dan zelf contact op voor een afspraak. Je kunt een mailtje sturen naar: vct@wij.groningen.nl. Samen kunnen we dan de mogelijkheden verkennen. Wil je graag direct contact met één van onze vrijwilligers coördinatoren? Hieronder staan de contactgegevens.

Michel Keyzer; aanspreekpunt WIJ teams: Beijum, Lewenborg, Ten Boer (WIJ Oost) en Korrewegwijk, Oosterpark/Centrum (WIJ Oude Wijken). Projectleider Orde in de Paperassen. Telefoonnummer: 06-21137501

Jantina Kleefstra; aanspreekpunt WIJ teams: Rivierenbuurt, De Wijert, Corpus den Hoorn, Haren (WIJ Zuid), Hoogkerk, Vinkhuizen en Selwerd (WIJ West). Telefoonnummer: 06-25769690

Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon eens binnen lopen bij het WIJ-team bij jou in de buurt. Daar krijg je een beeld van het team en de mensen en wat er zoal te doen is.

Als je bij ons aan de slag gaat als vrijwilliger, krijg je een contract waarin de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Tijdens het werk ben je verzekerd. Die formaliteiten worden verder geregeld door de administratie van het VCT, zoals ook de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

To top