Kom werkervaring opdoen

Je hebt je opleiding afgerond en bent klaar om aan de slag te gaan, maar betaald werk in die richting heb je nog niet kunnen vinden. Dan kan een werkervaringsplaats een goede zet zijn, juist om je kansen op de reguliere arbeidsmarkt te verbeteren.

In een periode van maximaal zes maanden kun je bij ons in praktijk brengen wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Zo doe je alvast gerichte ervaring op met allerlei facetten van het werk. Intussen kun je je ook verder ontwikkelen, dankzij onze cursussen en trainingen. Terwijl je blijft doorzoeken naar een betaalde baan op jouw vakgebied, blijkt uit je cv dat je beter beslagen ten ijs komt, en dus interessanter bent voor werkgevers. Zo vergroot je je kans op een betaalde baan.

Hoe werkt het?
Een werkervaringsplaats is niet vrijblijvend. Als je een uitkering hebt bijvoorbeeld, kunnen er bepaalde haken en ogen aan zitten. Als je daar meer over wilt weten kun je het best even contact opnemen met ons stagebureau, of bellen met Inge Jonker (06 52 57 24 56). Dan kun je het even bepraten aan de hand de hand van je persoonlijke situatie en opleiding.
Het stagebureau is bij WIJ Groningen het aanspreekpunt voor werkervaringsplaatsen. Daar hebben ze in beeld wat er momenteel mogelijk of denkbaar is. Zij doen ook de administratie.

Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een contract waarin de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Deze zaken worden door het stagebureau geregeld.

To top