Generalist Jeugd met regie- en uitvoerende taken

Groningen
HBO
24-36

Wil jij het verschil maken in het leven van jongeren en gezinnen? Wil jij, ondersteund door je team, werken aan de casuïstiek? WIJ zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s!

Over WIJ Groningen

WIJ zijn een betrokken, sociaal-maatschappelijke organisatie en werken met grote drive en passie voor onze inwoners. Onze 10 WIJ-locaties bevinden zich midden in de wijk of het dorp; bewoners kunnen bij ons zonder afspraak binnenlopen met een idee, wens, prangende vraag of probleem. Samen met 900 collega’s, help jij inwoners met het versterken van hun zelfredzaamheid en het meedoen in de maatschappij. Je staat er niet alleen voor; in een multidisciplinair team van medewerkers bespreek je thema’s en kom je samen tot acties. Wij gaan uit van eigen mogelijkheden en leren nog elke dag van elkaar. Wil je meer weten over WIJ Groningen? Kijk op onze website of luister naar de podcast van WIJ Groningen op jouw favoriete podcast app!

Wat ga je doen?

Bij WIJ Groningen krijg je de kans om als jeugdprofessional met regievoering en uitvoerende taken een belangrijke rol te vervullen. Als het eerste aanspreekpunt voor jeugd en gezin, ben jij de expert die integraal en wijkgericht werkt.

Je basishouding is normaliseren; dat omvat het bevorderen van respect, empathie en gelijkwaardigheid in de omgang met jeugdigen en gezinnen. Dit betekent dat je luistert zonder oordeel, hun ervaringen valideert en samenwerkt aan oplossingen die hun welzijn bevorderen.

Je waarborgt de veiligheid van het kind, ondersteunt gezinnen en jeugdigen naar zelfredzaamheid en neemt de regie van vraag tot ondersteuning. Crisissituaties schrikken jou niet af; jij bent bedreven in crisismanagement en weet sociale netwerken te verbinden voor een veilige omgeving.

Binnen WIJ Groningen werk je nooit alleen aan de casuïstiek, maar vaak in een duo en altijd ondersteund vanuit je team.

De rol van een jeugdprofessional bij WIJ Groningen is zeer uitdagend en betekenisvol! Als generalist jeugd houd je je bezig met deze thema’s:

  1. Integraal en wijkgericht Werken: Je gelooft in de kracht van integraal en wijkgericht werken, waarbij je individuele ondersteuning combineert met collectieve en preventieve maatregelen.
  2. Veiligheid van het Kind: Het bewaken van de veiligheid van het kind staat centraal in jouw taken. Je voert indien nodig vervolgstappen uit en betrekt het sociale netwerk van het gezin om zelfredzaamheid te bevorderen.
  1. Regie en Ondersteuning: Je bent verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan en toeleiding naar voorliggende of specialistische hulp (indicatiestelling). Je voert regie, waarbij je aansluit bij de behoeften van het gezin.
  2. Crisismanagement: Je bent bedreven in het managen van urgente situaties waarin je acuut moet acteren en draagt bij aan de zorg voor de veiligheid van alle betrokkenen. Je draait mee in bereikbaarheidsdiensten, het kan voorkomen dat je buiten kantooruren moet (door)werken.
  3. Samenwerking en Netwerken: Je weet hoe je professionals en sociale netwerken in de wijk kunt inzetten en aan elkaar kunt verbinden voor initiatieven en ondersteuning.

WIJ vragen

  • Jij beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding en
  • Je bent geregistreerd in het beroepsregister SKJ (dit is een harde vereiste!);
  • Relevante en aantoonbare werkervaring (minimaal 2 jaar) is een must

Beschik jij over deze WIJ-competenties?

Klantgerichtheid | Netwerken | Durf | Aanpassingsvermogen | Creativiteit | Omgevingsbewustzijn | Overtuigingskracht | Samenwerken | Zelf ontwikkelen | Coachen

WIJ bieden

Een functie van 24-36 uur per week met een dienstverband van 1 jaar met de intentie deze daarna te verlengen. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de cao Sociaal Werk schaal 9, maximaal € 5.144,- bruto bij een fulltime dienstverband. Vanaf 2025 is doorgroei in schaal 9 mogelijk tot max. € 5.512,- i.v.m. cao-wijziging.

Bovenop je maandsalaris ontvang je ca. 18% van je bruto jaarsalaris in de vorm van het IKB (Individueel Keuzebudget). Hierin zitten o.a. je vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Het IKB is een budget voor jou als medewerker dat je flexibel en naar eigen wens kunt besteden; als verlof, als salaris of als een combinatie van deze twee.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem (via FiscFree) met fiscaal voordeel op aanschaf van o.a. een fiets, laptop, telefoon, tablet of fitnessabonnement. Via WIJ Groningen ben je automatisch aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PZFW).

Ontwikkeling en opleiding staan bij WIJ Groningen hoog in het vaandel! Onze eigen WIJ academie biedt talloze mogelijkheden voor bijscholing.

Wanneer je begint bij WIJ Groningen, start je met een tweedaags welkomstprogramma, een interactieve bijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Wij willen namelijk dat jij je welkom voelt en dat je op een gedegen en ook leuke wijze wegwijs wordt gemaakt binnen onze organisatie. Na deze twee dagen heb je kennis gemaakt met een groot aantal van je nieuwe collega’s en ben je goed voorbereid op jouw tijd bij WIJ Groningen!

 

Ga jij de uitdaging aan?

Enthousiast geworden? Solliciteer direct door op de button te klikken. Of mail je CV en motivatie naar solliciteren@wij.groningen.nl

Omdat wij regelmatig op zoek zijn naar nieuwe collega’s voor deze functie, wordt deze vacature doorlopend (zonder einddatum) uitgezet.

Heb je nog vragen? Stuur je vraag naar solliciteren@wij.groningen.nl en er wordt contact met je opgenomen!

Een Talenten Motivatie Analyse (TMA) maakt onderdeel uit van de procedure. Wij zetten de TMA in om jouw competenties, vaardigheden en talenten in kaart te brengen en als ontwikkeltool tijdens je loopbaan bij WIJ.

Het zelf invullen van vacatures doen wij graag en goed! Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerelateerde vacatures

To top